PROJEKTDETALJER

Typ av byggnad: Bostäder
Entreprenadform: Total
Region: Göteborg
Verksamhetsområde:
  • Entreprenad
ÅRTAL START: 2020
ÅRTAL KLART: 2022
BESTÄLLARE: SBB Norden
BYGGSTATUS: Färdigställd

Fler än 200 nya studentlägenheter på Opaltorget i Tynnered.

2022 stod 200 nya studentlägenheter inflyttningsklara på Opaltorget i Tynnered. Den 1 oktober 2020 togs det första spadtaget till Göteborgs nya stora studentboende. SBB Norden är beställaren med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) som hyresgäst.

- Det känns väldigt bra att kunna vara med och bidra till att göra Göteborg till en ännu mer attraktiv studentstad och att göra konkret skillnad för stadens studenter, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Det finns cirka 11 000 studentbostäder i Göteborg, men det behövs minst 7 000 bostäder till. Behovet är minst sagt stort så de nya lägenheterna är ett mycket välkommet tillskott.

Lägenheterna ligger centralt i ett tio våningar högt hus strax invid Opaltorget i Tynnered där det finns bra samhällsservice och gott om kommunikationer.

Det är allt från fina ettor till rymliga fyrarummare. På så sätt gör vi det möjligt att kunna bo en eller flera, eller om man vill bo tillsammans med några kompisar eller kanske i ett minikollektiv. Människor är och vill ha det olika och vi bygger för människor!

SE FLER PROJEKT

RELATERADE PROJEKT

Nord
26 hus, Kungsbäck Lökholmen

Nybyggnation av 26st fritidshus. 3st olika husmodeller förekommer i området i storlekarna 59-70m².

Läs mer
Göteborg
Litteraturgatan, Göteborg

Illustration: Kaminsky Arkitektur

En levande stadsgata fortsätter att ta form längs Litteraturgatan i Selma stad. Nu tas snart det första spadtaget i kvarter 4 för 62 nya hyreslägenheter, en lokal torgyta och en förskola nära naturområdet Krumeluren. Brixly har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad.

Läs mer
Göteborg
Brf Ättekroken, Göteborg

Nyproduktion av bostadsrätter för Egnahemsbolaget samt hyresrätter som kommer att förvaltas av Bostads AB Poseidon.

Läs mer