PROJEKT DETALJER

Typ av byggnad: Bostäder
Entreprenadform: Total
Miljöprofil: ja
Region: Nord
Verksamhetsområde: Entreprenad
ÅRTAL START: 2021
BESTÄLLARE: Riksbyggen
BYGGSTATUS: Pågående

Brixly har tecknat avtal om ytterligare 54 lägenheter i Vänersborg beställare är Riksbyggen.

Korseberg Fjärd skall byggas i Vänersborg, intill våra tidigare projekt Korseberg Park och Korseberg Strand, som är på 52 resp 40 lägenheter. Korseberg Fjärd är ett flerbostadshus med yteffektiva lägenheter i olika storlekar och planlösningar 1 – 5 rok. Totalt kommer bostadsrättsföreningen att bestå av 54 lägenheter i ett hus om 5-7 våningar.

Det är ett fantastisk fint läge. Lägenheterna kommer ha inglasade balkonger i sydväst och många lägenheter har utsikt över Vassbotten, en vik av Vänern. I föreningen kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det kommer att finnas elbilsplatser. Det blir solceller på taket och huset kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Det blir odlingslådor på balkonger och sedumtak på komplementbyggnader.

Bygglovsansökan är inlämnad, och försäljningen av lägenheterna startar i höst. Byggstart blir troligen under våren 2021.

SE FLER PROJEKT

RELATERADE PROJEKT

Nord
Rylandsvägen, Tanumshede

Påbyggnad av 10st lägenheter på befintliga 1-plansbyggnader.

Läs mer
Öst
Wetterlinsgatan, Falköping

Kv Plogen, Harven & Räfsan

Läs mer
Göteborg
Litteraturgatan, Göteborg

Illustration: Kaminsky Arkitektur

En levande stadsgata fortsätter att ta form längs Litteraturgatan i Selma stad. Nu tas snart det första spadtaget i kvarter 4 för 62 nya hyreslägenheter, en lokal torgyta och en förskola nära naturområdet Krumeluren. Brixly har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad.

Läs mer