PROJEKTDETALJER

Typ av byggnad: Skolor/förskolor
Entreprenadform: Total
Region: Göteborg
Verksamhetsområde:
  • Entreprenad
ÅRTAL START: 2023
ÅRTAL KLART: 2025
BESTÄLLARE: Mölndal Stad
BYGGSTATUS: Pågående

På uppdrag för Mölndal Stad har vi fått uppdraget att uppföra en ny anpassad grundskola samt bygga om- och till befintligt storkök och omklädningsrum i den intilliggande skolan.

Den nya byggnaden för den anpassade grundskolan har en BTA på 3645 kvm i två plan och byggs för att kunna ta emot 95 elever och cirka 95 lärare där merparten av verksamheten riktar sig till den anpassade grundskolans årskurs 1 till 6 och en del till årskurs 1 till årskurs 9.

Med detta projekt ger vi elever med intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning samt tilläggsdiagnoser som exempelvis autism, ADHD, synnedsättning, epilepsi möjlighet till en kombination av utbildning, skolhälsa och olika specialsalar.

Vi startar omgående och inflyttning skall ske i början av 2025.

SE FLER PROJEKT

RELATERADE PROJEKT

Göteborg
Styrsöskolan, Styrsö

På Styrsöskolan ska en nybyggnad F-5 byggas för att ersätta Kalvhagsskolan. Byggnaden kommer uppföras i två plan i platsgjuten betongstomme för ca 150 elever på tomtens nordvästra del som hus D.

Läs mer
Göteborg
Hultskolan i Askim

Nybyggnaden på 2600 m2 ersätter fyra gamla skolbyggnader. Den nya skolan byggs i ett plan och kommer ha en fasad i gråbrunt trä.

Läs mer