Kunskap är nyckeln till framgång

Kunskap är nyckeln till framgång, sägs det. Men istället för en enda nyckel, vill Brixly ge alla medarbetare inom produktion en hel uppsättning nycklar: en komplett nyckelknippa. Därför utbildas många om mycket och det görs på ett systematiserat sätt, i flera steg. Det är så grunden läggs för ett framgångsrikt säkerhetsarbete.

– Vi är noga med att utbilda alla Brixare i säkerhet och att göra det i egen regi. Det spelar ingen roll om du har gått en utbildning tidigare, hos någon annan. Du måste gå den hos oss också. Det är vårt sätt att kvalitetssäkra att alla inom produktion har fått samma utbildning med samma höga kvalitet. Och när vi säger alla, då menar vi alla.

Mikael Malmström
Arbetsmiljösamordnare, Brixly

Brixly utbildar samtliga tjänstemän och yrkesarbetare tillsammans. Det är ett förhållandevis annorlunda angreppssätt som skapar en lång rad positiva effekter. Det ger en bred och solid samsyn, det ökar tryggheten och stärker enigheten om vad som gäller på Brixlys arbetsplatser. Det är också effektivt med gemensamma utbildningar. Till exempel har drygt 325 Brixare deltagit i två av de grundläggande utbildningarna, en om arbetsmiljö och en om heta arbeten, sedan 2018.

– Att utbilda alla, samtidigt och tillsammans, är smart och det stärker lagandan, det tror vi på. Vi tror också på att förena teori och praktik. Vår utbildningsverksamhet håller en väldigt hög kvalitet och vi är noga med att omsätta den i konkret praktiskt handling, säger Mikael Malmström. Ett exempel är att vi ser våra stora räddningsövningar som en viktig del av våra utbildningar och medarbetarnas kompetens. Du kan se en video om vår senaste räddningsövning här.

Brixlys utbildningsprogram är omfattande och är upplagt som en utbildningstrappa. Basen är att i prin-cip alla Brixare genomgår en likartad grundläggande säkerhetsutbildning. I tillägg till det ser man till vilka utbildningsbehov som finns, sett till exempelvis yrke, ansvar och lagkrav. Det innebär att utbildningstrappan omfattar allt från heta arbeten och säkra lyft till utbildningar i arbetsmiljö och ledarskap.

För Brixly är säkerhetsutbildningarna en av de viktigaste grundbultarna i verksamheten. Den byggs upp av kunskap och är ett villkor för att hålla en hög och jämn kvalitet och för att ha en bra arbetsmiljö. Utbildade och kompetenta medarbetare får också rätt nycklar för att kunna leva upp till Brixlys värde-ringar; laganda, ansvar och personlighet.

– Det allra viktigaste för oss är givetvis att minska antalet olyckor och minimera personligt lidande. Men vi menar också att vårt säkerhetsarbete och Brixarnas kompetens är affärskritiska frågor. Sammantaget är det en garant för kvalitet och trygghet för våra kunder, samarbetspartners och våra anställda. Vårt mål är att ingen människa vi rår över ska riskera att vara med om en incident eller olycka på jobbet. Aldrig någon, aldrig någonsin, avslutar Mikael Malmström.

Läs artikeln i PDF-format

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer