För att arbeta mer hållbart och minska vårt klimatavtryck har vi på Brixly valt att ansluta till Centrum för cirkulärt byggande - CCBuild.

I en branschgemensam arena kan vi möta andra aktörer i samhällsbyggnadsbranschen och samverka i syfte att stärka marknaden för cirkulära produkter och tjänster, samt etablera arbetssätt i linje med cirkulära principer. Vi vill minska mängden avfall från byggande och rivning, reducera koldioxidutsläpp genom färre nyinköp och fortsatt användning av de varor och material vi redan har. Via CCBuild deltar vi i samverkansarena med andra anslutna aktörer samt har tillgång till CCBuilds digitala tjänster såsom inventeringsapp, produktbank och marknadsplats.

Läs mer om CCBuild: här hittar du en kunskapsbank med referensprojekt och guider relaterat till cirkulärt byggande.

Besök CCBuilds marknadsplats, här hittar du återbrukbara varor och aktörer som erbjuder cirkulära tjänster.

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer