”Brixlys byggen ska vara brottsfria”

I januari ingick Brixly ett samarbete med ANSVAR, Sveriges ledande specialist på socialt ansvarstagande. I samarbetet ingår det bland annat att ANSVAR gör oannonserade platsbesök för att kontrollera både personal och underleverantörer. I veckan gjordes de två första oannonserade besöken.

– Brixlys byggen ska vara brottsfria. Vi vet att det förekommer felaktigheter ute på projekten och därför behöver vi göra kontroller. När vi gör det med hjälp av ANSVAR har vi större möjligheter att hitta dessa felaktigheter, vilket ger oss förutsättningar att förbättra oss. Allt för att främja sund konkurrens och schyssta och säkra byggen, säger Markus Brink, vd på Brixly.

De oannonserade besöken gjordes på Björkris vård- och omsorgsboende i Kungsbacka och projektet BRF Ättekroken i Göteborg. I Kungsbacka är det Eksta Bostads AB som är byggherre och i Göteborg är det Egnahemsbolaget som är beställare.

– Vi på Eksta ser vikten av att byggherre och entreprenör driver sund konkurrens tillsammans och att det är oerhört bra att vi tar hjälp av en extern part när vi gör granskningar på plats och att vi gör det öppet och transparent, säger Christer Kilersjö VD Eksta Bostads AB.

Annika Carlsson, projektledare på Egnahemsbolaget är inne på samma spår.

– För oss är det givetvis viktigt att allt går rätt till i de projekt som vi är involverade i. Därför känns det bra att Brixly tar sitt ansvar och gör vad de kan för att säkerställa att så också är fallet.

Vid besöken kontrolleras personal och alla underentreprenörer för att säkerställa att endast för godkända bolag och rätt personal är på bygget. Det är viktigt att få med hela kedjan, så endast för godkända underentreprenörer är där och att ingen aktör använder sig av svart eller illegal arbetskraft.

Dagens och gårdagens besök handlade inte bara om kontroll utan också om att jobba med brister som en potential för förbättringar och en del i kvalitets- och riskarbetet, där Brixly fick ett fåtal rekommendationer på hur verksamheten kan stärkas ytterligare framöver.

– De farligaste riskerna är de man inte känner till. Vi blottlägger oss själva i och med dessa kontroller, men det finns alltid risker och vi vill hitta dem för att kunna åtgärda och hela tiden bli bättre. Branschen har ett problem och vi måste bli en del av lösningen, avslutar Markus Brink.

Läs pressmeddelandet i PDF-format.

SE FLER NYHETER
16 feb. 2023

Brixly – stolt partner till West Pride 2023

Det västsvenska byggföretaget Brixly tar ytterligare ansvar för det goda och inkluderande samhället. 2023 finns de – som enda företag i sin bransch – med som stolt partner till West Pride.

– Det är en rörelse som verkar för en jämlik värld och ett Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Det är helt i linje med våra värderingar, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
12 dec. 2022

Byggstart!

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Lär dig mer
16 nov. 2022

Sveriges Karriärföretag 2023

Det är med en otrolig stolthet vi vill berätta att vi har blivit utsedda till Sveriges Karriärföretag 2023.

Lär dig mer