Vi på Brixly har gått in helhjärtat i Göteborg FC och vi har gjort det för att vi delat samma värderingar, vi har gjort det med målet att göra skillnad och vi har gjort det med långsiktighet i åtanke.
Det är därför med stor besvikelse och sorg som vi idag mottagit beskedet att Kopparbergs Göteborg FC beslutat att lägga ner sin elitverksamhet.

På Brixly vill vi bidra till konkret förändring. Inte minst vill vi bygga en mer jämställd bransch och ett mer rättvist samhälle. Därför togs beslutet i slutet av 2019 att bli partner till Göteborg FC – ett vinnande västsvenskt lag, precis som vi på Brixly, som matchar våra värderingar. Tillsammans skapade vi en stark plattform för framtiden där vårt partnerskap omfattar frågor om integration, jämställdhet, mångfald och hälsa.

Vi är fantastiskt glada och stolta över att vi fick vara med på resan mot det historiska SM-guldet 2020 men det är oerhört tråkigt att den slutar på detta sätt. Vi hade mer än gärna varit med på den fortsatta resan. En resa som vi bara trodde hade börjat.

Att den nu tar slut är en besvikelse och en stor sorg. För spelare och ledare i laget, för alla tjejer som drömt om att spela i Göteborg FC och inte minst för staden Göteborg.

Vikten av ett framgångsrikt damlag i Göteborg på elitnivå är betydande för att skapa förebilder, såväl på nationell nivå men framför allt lokalt, för att vi ska inspirera fler tjejer att spela fotboll. Göteborg FC har med sina inspirationsträningar på Valhalla och besök hos samarbetsklubbarna runtom Göteborg spelat en oerhört viktig roll för damfotbollen i vår region. Med en avslutad elitsatsning tappar Göteborg FC mycket av den kraft som varit drivande för damfotbollens utveckling i Göteborg. Det är något vi sörjer idag.

Den avslutade elitsatsningen går inte i linje med våra värderingar, det försvårar vårt arbete med att göra skillnad och det ger oss inte möjlighet att arbeta tillsammans på lång sikt.

Vi är väldigt stolta över vad vi åstadkommit tillsammans med klubben och övriga partners och vi vet att många partners med oss hade velat fortsätta denna satsning framöver. Vi på Brixly kommer inte överge ungdomarna och tjejerna, tvärtom måste vi nu kämpa än hårdare tillsammans.

För att alla fotbollsspelande tjejer i vår region förtjänar att ha ett framgångsrikt damlag att se upp till och inspireras av.

För att alla de spelare och ledare som nyligen blivit bäst i Sverige förtjänar att fortsätta sin satsning.

För att staden Göteborg förtjänar att ha ett framgångsrikt damlag i fotboll.

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer