Vi bygger en flexibel framtid!

2022 ska fler än 200 nya studentlägenheter stå inflyttningsklara på Opaltorget i Tynnered. Den 1 oktober togs det första spadtaget till det som blir Göteborgs nya stora studentboende. Vi på Brixly har valts som byggentreprenör och bygger åt fastighetsbolaget Offentliga Hus och det är Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) som står för uthyrningen.

– Det är enormt roligt att kunna ta det första spadtaget tillsammans, säger Markus Brink, VD på Brixly. Och det känns väldigt bra att kunna vara med och bidra till att göra Göteborg till en ännu mer attraktiv studentstad och att göra konkret skillnad för stadens studenter.

Det finns cirka 11 000 studentbostäder i Göteborg, men det behövs minst 7 000 bostäder till. Behovet är minst sagt stort så de nya lägenheterna är ett mycket välkommet tillskott.

– Projektutveckling är en viktig del av Offentliga Hus verksamhet och tillväxt. Opaltorget är ett typexempel på hur vi jobbar med nybyggnation; mot tydliga beställare i långa kontrakt på attraktiva orter, säger Fredrik Brodin, VD på Offentliga Hus.

De 214 lägenheterna kommer att ligga centralt i ett tio våningar högt hus strax invid Opaltorget i Tynnered där det finns bra samhällsservice och gott om kommunikationer. Lägenheterna är planerade att stå klara för inflyttning under fjärde kvartalet 2022.

– Vi bygger flexibelt, allt från fina ettor till rymliga fyrarummare, säger Markus Brink. På så sätt gör vi det möjligt att kunna bo en eller flera, eller om man vill bo tillsammans med några kompisar eller kanske i ett minikollektiv. Människor är och vill ha det olika och vi bygger för människor!

FÖR MER INFORMATION, TA KONTAKT MED:
Markus Brink, VD
Mobiltelefon: 0701-89 00 00
E-post: markus.brink@brixly.se

Eva Gidsäter, Marknadskordinator
Mobiltelefon: 0701-89 01 18
E-post: eva.gidsäter@brixly.se

Telefon växel: 031-389 00 00

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer