– Det är fantastiskt med företag som Erlandsson bygg som vill gå före, pushar gränserna och visar att det går, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson för Centerpartiet.

– Det är fantastiskt med företag som Erlandsson bygg som vill gå före, pushar gränserna och visar att det går, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson för Centerpartiet.

Rickard Nordin och centerpartiet efterlyser fler företag vågar utmana gränserna.
– Vi behöver fler företag som vågar ta modiga steg för att minska sina utsläpp. Det är när det finns ekonomi i fossilfrihet som utvecklingen verkligen kommer ta fart och då behövs föregångare som Erlandsson bygg, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson för Centerpartiet.

Att ställa om till ett fossilfritt alternativ när det kommer till drivmedel är nu en möjlighet för fler företag och privatpersoner.
– Erlandsson visar att det går att ställa om redan nu. Det finns ingen anledning att vänta. Alternativen finns och för att få verklig fart behöver nu politiken i högre grad gå in och knuffa på utvecklingen. Där har vi i Centerpartiet ett antal förslag som gör det både enklare och mer lönsamt att välja det klimatsmarta valet.

Nu är det upp till riksdag och regering att underlätta för företag och privatpersoner att göra klimatsmarta val. Nordin vill se att klimatsmarta val ska belönas.
– Att Erlandsson går före och ställer om sina transporter visar att det går. Nu är det dags för transportköpare och upphandlare att ställa krav på klimatsmarta transporter och fossilfrihet för den som vill leverera till stat, kommun och landsting. Den som gör det klimatsmarta valet ska givetvis belönas.

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer