Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar BRF Möbelaffären i Kungshamn

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Möbelaffären har rivits. Länge leve BRF Möbelaffären! På Parkgatan i centrala Kungshamn, där Wedels Möbler legat sedan många år, kommer nu BRF Möbelaffären ge nytt liv åt platsen när Brixly och Wedels fastigheter bygger 28 nya lägenheter.

– Det har varit en stor efterfrågan och det är fantastiskt att våra kunder gett oss detta förtroendet, säger Elin Andersson, affärs- och projektutvecklingschef på Brixly och fortsätter:

– BRF Möbelaffären är vårt första egenutvecklade projekt där vi tillsammans med Wedels fastigheter både bygger och utvecklar fastigheterna. Det känns givetvis extra roligt att vi kan förverkliga det i tider där många pausar och stoppar projekt. Det är hårt arbete och stort engagemang som ligger bakom det här projektet.

Efter en lyckad försäljningsprocess, där lokalinvånarna har varit en bidragande faktor, kan projektet nu bli verklighet.

– Vi bygger för människor och här känns det som vi verkligen har byggt för Kungshamnsborna. Det är många lokala invånare bland köparna, vilket visar på att det har funnits ett behov av den här typen av bostäder. Det känns fantastiskt roligt att vi kan vara med och utveckla Kungshamn och vi ser fram emot att få se BRF Möbelaffären växa fram, säger Markus Brink, VD Brixly AB.

Jan Öster, som drivit Wedels Möbler under många år och nu är en del av Wedels Fastigheter, ser fram emot en ny era på Parkgatan.

– Det känns givetvis oerhört roligt att den här platsen, som varit en så stor del av mitt liv, nu får ett nytt långsiktigt liv. Det är viktigt för kvarteret och för hela Kungshamn.

Det första spadtaget för BRF Möbelaffären tas den 21 december och produktionstiden beräknas till omkring ett och ett halvt år.

För mer information:
Elin Andersson
Affärs- och projektutvecklingschef
0703-41 37 85
elin.andersson@brixly.se

SE FLER NYHETER
12 dec. 2022

Byggstart!

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Lär dig mer
16 nov. 2022

Sveriges Karriärföretag 2023

Det är med en otrolig stolthet vi vill berätta att vi har blivit utsedda till Sveriges Karriärföretag 2023.

Lär dig mer
1 nov. 2022

Brixly Bygger för människor och släcker för samhället

Nej, Brixlys skyltar har inte gått sönder. De har släckts ner för att minska elkonsumtionen. Nu lanserar byggbolaget kampanjen ”Vi släcker för samhället”.

– Alla, liksom vi, måste göra vad de kan för att dra ner på elkonsumtionen så att vi som samhälle klarar den här krisen. Genom att spara el blir vi alla vinnare, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Lär dig mer