Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar BRF Möbelaffären i Kungshamn

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Möbelaffären har rivits. Länge leve BRF Möbelaffären! På Parkgatan i centrala Kungshamn, där Wedels Möbler legat sedan många år, kommer nu BRF Möbelaffären ge nytt liv åt platsen när Brixly och Wedels fastigheter bygger 28 nya lägenheter.

– Det har varit en stor efterfrågan och det är fantastiskt att våra kunder gett oss detta förtroendet, säger Elin Andersson, affärs- och projektutvecklingschef på Brixly och fortsätter:

– BRF Möbelaffären är vårt första egenutvecklade projekt där vi tillsammans med Wedels fastigheter både bygger och utvecklar fastigheterna. Det känns givetvis extra roligt att vi kan förverkliga det i tider där många pausar och stoppar projekt. Det är hårt arbete och stort engagemang som ligger bakom det här projektet.

Efter en lyckad försäljningsprocess, där lokalinvånarna har varit en bidragande faktor, kan projektet nu bli verklighet.

– Vi bygger för människor och här känns det som vi verkligen har byggt för Kungshamnsborna. Det är många lokala invånare bland köparna, vilket visar på att det har funnits ett behov av den här typen av bostäder. Det känns fantastiskt roligt att vi kan vara med och utveckla Kungshamn och vi ser fram emot att få se BRF Möbelaffären växa fram, säger Markus Brink, VD Brixly AB.

Jan Öster, som drivit Wedels Möbler under många år och nu är en del av Wedels Fastigheter, ser fram emot en ny era på Parkgatan.

– Det känns givetvis oerhört roligt att den här platsen, som varit en så stor del av mitt liv, nu får ett nytt långsiktigt liv. Det är viktigt för kvarteret och för hela Kungshamn.

Det första spadtaget för BRF Möbelaffären tas den 21 december och produktionstiden beräknas till omkring ett och ett halvt år.

För mer information:
Elin Andersson
Affärs- och projektutvecklingschef
0703-41 37 85
elin.andersson@brixly.se

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer