Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar BRF Möbelaffären i Kungshamn

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Möbelaffären har rivits. Länge leve BRF Möbelaffären! På Parkgatan i centrala Kungshamn, där Wedels Möbler legat sedan många år, kommer nu BRF Möbelaffären ge nytt liv åt platsen när Brixly och Wedels fastigheter bygger 28 nya lägenheter.

– Det har varit en stor efterfrågan och det är fantastiskt att våra kunder gett oss detta förtroendet, säger Elin Andersson, affärs- och projektutvecklingschef på Brixly och fortsätter:

– BRF Möbelaffären är vårt första egenutvecklade projekt där vi tillsammans med Wedels fastigheter både bygger och utvecklar fastigheterna. Det känns givetvis extra roligt att vi kan förverkliga det i tider där många pausar och stoppar projekt. Det är hårt arbete och stort engagemang som ligger bakom det här projektet.

Efter en lyckad försäljningsprocess, där lokalinvånarna har varit en bidragande faktor, kan projektet nu bli verklighet.

– Vi bygger för människor och här känns det som vi verkligen har byggt för Kungshamnsborna. Det är många lokala invånare bland köparna, vilket visar på att det har funnits ett behov av den här typen av bostäder. Det känns fantastiskt roligt att vi kan vara med och utveckla Kungshamn och vi ser fram emot att få se BRF Möbelaffären växa fram, säger Markus Brink, VD Brixly AB.

Jan Öster, som drivit Wedels Möbler under många år och nu är en del av Wedels Fastigheter, ser fram emot en ny era på Parkgatan.

– Det känns givetvis oerhört roligt att den här platsen, som varit en så stor del av mitt liv, nu får ett nytt långsiktigt liv. Det är viktigt för kvarteret och för hela Kungshamn.

Det första spadtaget för BRF Möbelaffären tas den 21 december och produktionstiden beräknas till omkring ett och ett halvt år.

För mer information:
Elin Andersson
Affärs- och projektutvecklingschef
0703-41 37 85
elin.andersson@brixly.se

SE FLER NYHETER
30 maj 2023

Brixly vinner markanvisningstävling i Skövde

Brixly meddelar med stor glädje att de har vunnit en markanvisningstävling i Skövde. Projektet går under parollen "Stadsmässig handel och hållbarhet i alla led" och är en viktig milstolpe för att främja en hållbar utveckling och hög kvalitet inom stadens byggprojekt.

Lär dig mer
25 maj 2023

Vi är partner till CCBuild /Centrum för cirkulärt byggande

För att arbeta mer hållbart och minska vårt klimatavtryck har vi på Brixly valt att ansluta till Centrum för cirkulärt byggande - CCBuild.

Lär dig mer
16 feb. 2023

Brixly – stolt partner till West Pride 2023

Det västsvenska byggföretaget Brixly tar ytterligare ansvar för det goda och inkluderande samhället. 2023 finns de – som enda företag i sin bransch – med som stolt partner till West Pride.

– Det är en rörelse som verkar för en jämlik värld och ett Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Det är helt i linje med våra värderingar, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer