Brixly meddelar med stor glädje att de har vunnit en markanvisningstävling i Skövde. Projektet går under parollen "Stadsmässig handel och hållbarhet i alla led" och är en viktig milstolpe för att främja en hållbar utveckling och hög kvalitet inom stadens byggprojekt.

I samarbete med CityGross och Semrén & Månsson Arkitekter kommer Brixly att leverera en ny butik och idrottshall där både byggnaden och verksamheten präglas av hållbarhet och kvalitet i alla led. Detta projekt är en manifestation av Brixlys engagemang för att skapa miljövänliga och funktionella lösningar som gynnar både samhället och miljön.

Det föreslagna projektet kommer att utnyttja platsen i kvartersstaden genom att utforma byggnaden på ett sätt som tydligt förstärker stadsmiljön och blir en positiv tillgång för hela stadsdelen. Livsmedelsbutikens inriktning med kvalitet i mathantverket till konkurrenskraftiga priser kommer bredda utbudet av livsmedel i Skövde. I Mobilitetshuset kommer CityGross också att etablera en service- och hållbarhetshubb där man planerar att erbjuda självservicebutik, effektiv pakethantering och utlån-/uthyrningstjänster.

Brixly är stolta över att få vara en del av detta spännande projekt och ser fram emot att samarbeta med CityGross och Semrén & Månsson Arkitekter för att skapa en modern och hållbar byggnad i Skövde. Brixly strävar efter att leverera högsta kvalitet och skapa positiva samhällseffekter genom att integrera hållbarhet i alla aspekter av sina projekt.

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer