Det västsvenska byggföretaget Brixly tar ytterligare ansvar för det goda och inkluderande samhället. 2023 finns de – som enda företag i sin bransch – med som stolt partner till West Pride.

– Det är en rörelse som verkar för en jämlik värld och ett Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Det är helt i linje med våra värderingar, säger Markus Brink, vd på Brixly.

5–11 juni arrangeras West Pride 2023. Årets upplaga har som tema ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv. Med i det tåg – som blivit den stora symbolen för festivalen – kommer Brixly att vara representerade.

Vd Markus Brink:

– Att temat för året är idrott och fokus på vad föreningslivet har att tillföra i frågor som rör HBTQI, gör givetvis att det känns extra bra att vara en del av West Pride då vi har en stark tro på människor och att människor tillsammans blir starkare, oavsett kön, läggning eller ursprung. Därför är också rollen som partner naturlig för oss; det är en av grundbultarna i vårt varumärke och identitet. Partnerskap är en viktig del av vårt sociala ansvar och hållbarhetsarbete.

Brixly är sedan tidigare med och är partners till ett antal förbund, klubbar och idrotter. Från landslaget i handboll till Löftadalens Dragkampsklubb.

Hos arrangören i sammanhanget finns det naturligtvis en stolthet i att ett av Västsveriges mest framgångsrika företag, som dessutom tydligt värnar och står upp för allas lika värde, vill vara en aktiv del av West Pride.

– Vi välkomnar Brixly som ny Bronspartner till West Pride och ser fram emot ett givande samarbete, som möjliggör Göteborgs färggladaste och stoltaste festival. Partnerskapet bidrar även till att stärka HBTQI-personers rättigheter, genom West Prides breda HBTQI-utbildningsarbete, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för West Pride.

För mer information:

Markus Brink, VD Brixly
Markus.Brink@brixly.se

Naida Izič, West Pride
naida@westpride.se

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer