Nej, Brixlys skyltar har inte gått sönder. De har släckts ner för att minska elkonsumtionen. Nu lanserar byggbolaget kampanjen ”Vi släcker för samhället”.

– Alla, liksom vi, måste göra vad de kan för att dra ner på elkonsumtionen så att vi som samhälle klarar den här krisen. Genom att spara el blir vi alla vinnare, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Det har knappast undgått någon att det råder en elkris i Sverige och Europa. Skenande elpriser drabbar både privatpersoner och företag hårt. Nu vill Brixly göra en energisparande insats som förhoppningsvis ska få fler att dra ner på elkonsumtionen.

– Ju mer el vi alla sparar, desto billigare blir den. Vi som företag måste ta ett ansvar för att släcka där vi kan, vi måste ta ansvar för miljön och för våra medmänniskor. Det finns många som kommer att få det oerhört tufft i vinter när elräkningen kommer och då måste vi göra vad vi kan för att hålla nere priset, säger Markus Brink, VD på Brixly.


Brixly ser nu därför över var man kan göra energisparande åtgärder i hela sin verksamhet. Den mest visuella åtgärden är att företagets skyltar numera är nedsläckta dygnet runt.

– Skyltarna är såklart mer av ett symbolvärde än ett massivt energisparande åtgärd, men det är också ett ställningstagande. Det är viktigare för oss att göra en insats än att synas. Sedan ser vi över hela verksamheten. Där vi kan släcka och dra ner på energiförbrukningen utan att det minskar tryggheten eller säkerheten, där ska vi göra det. Vi vill också uppmana andra, såväl företag och kommunala verksamheter som föreningar och privatpersoner, att göra likadant, säger Markus Brink.


Med kampanjen ”Vi släcker för samhället” uppmanar Brixly också andra att dela med sig av sina bästa elspartips via företagets sociala medier. Att alla gör något är viktigt och tillsammans kan vi göra skillnad för samhället.

Ditt bidrag skickar du in till sparael@brixly.se

– Är du med och bidrar till att minska elkonsumtionen så vill vi också vara med och bidra till att du klarar den tuffa vinter som ligger framför oss. Det tillsammans med att minska vår egen konsumtion är det minsta vi kan göra, avslutar Markus Brink.
SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer