Nej, Brixlys skyltar har inte gått sönder. De har släckts ner för att minska elkonsumtionen. Nu lanserar byggbolaget kampanjen ”Vi släcker för samhället”.

– Alla, liksom vi, måste göra vad de kan för att dra ner på elkonsumtionen så att vi som samhälle klarar den här krisen. Genom att spara el blir vi alla vinnare, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Det har knappast undgått någon att det råder en elkris i Sverige och Europa. Skenande elpriser drabbar både privatpersoner och företag hårt. Nu vill Brixly göra en energisparande insats som förhoppningsvis ska få fler att dra ner på elkonsumtionen.

– Ju mer el vi alla sparar, desto billigare blir den. Vi som företag måste ta ett ansvar för att släcka där vi kan, vi måste ta ansvar för miljön och för våra medmänniskor. Det finns många som kommer att få det oerhört tufft i vinter när elräkningen kommer och då måste vi göra vad vi kan för att hålla nere priset, säger Markus Brink, VD på Brixly.


Brixly ser nu därför över var man kan göra energisparande åtgärder i hela sin verksamhet. Den mest visuella åtgärden är att företagets skyltar numera är nedsläckta dygnet runt.

– Skyltarna är såklart mer av ett symbolvärde än ett massivt energisparande åtgärd, men det är också ett ställningstagande. Det är viktigare för oss att göra en insats än att synas. Sedan ser vi över hela verksamheten. Där vi kan släcka och dra ner på energiförbrukningen utan att det minskar tryggheten eller säkerheten, där ska vi göra det. Vi vill också uppmana andra, såväl företag och kommunala verksamheter som föreningar och privatpersoner, att göra likadant, säger Markus Brink.


Med kampanjen ”Vi släcker för samhället” uppmanar Brixly också andra att dela med sig av sina bästa elspartips via företagets sociala medier. Att alla gör något är viktigt och tillsammans kan vi göra skillnad för samhället.

Ditt bidrag skickar du in till sparael@brixly.se

– Är du med och bidrar till att minska elkonsumtionen så vill vi också vara med och bidra till att du klarar den tuffa vinter som ligger framför oss. Det tillsammans med att minska vår egen konsumtion är det minsta vi kan göra, avslutar Markus Brink.
SE FLER NYHETER
16 feb. 2023

Brixly – stolt partner till West Pride 2023

Det västsvenska byggföretaget Brixly tar ytterligare ansvar för det goda och inkluderande samhället. 2023 finns de – som enda företag i sin bransch – med som stolt partner till West Pride.

– Det är en rörelse som verkar för en jämlik värld och ett Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Det är helt i linje med våra värderingar, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
12 dec. 2022

Byggstart!

Brixly och Wedels Fastigheter bygger och utvecklar 28 nya lägenheter i det som blir BRF Möbelaffären i centrala Kungshamn. Efter en lyckad försäljningsprocess kan projektet nu förverkligas och första spadtaget tas den 21 december.

Lär dig mer
16 nov. 2022

Sveriges Karriärföretag 2023

Det är med en otrolig stolthet vi vill berätta att vi har blivit utsedda till Sveriges Karriärföretag 2023.

Lär dig mer