På toppen av Galärbacken och mitt i idylliska Fjällbacka förenas det traditionella med det moderna. Brixly har fått uppdraget av Pegonia att bygga BRF Falkegården med 30 toppmoderna lägenheter.

Brixly fortsätter att vara ett av Västsveriges mest attraktiva och efterfrågade byggföretag. Nu står det klart att ett unikt projekt i populära Fjällbacka kommer att byggas av Brixly.

Bakom projektet står Pegonia som i sin tur har anlitat arkitekten Henrik Schultz för bygglovshandlingarna med ambitionen att skapa ett modernt bostadskomplex som smälter in i den befintliga bebyggelsen i den bohuslänska skärgårdsmiljön.

30 lägenheter, från enrummare på 44 kvadratmeter till femrummare på 99 kvadratmeter, kommer att rymmas i de två L-formade huselementen som i sin tur bildar en kvadrat runt en innegård. Höga flaggfönster, detaljskurna snickerier, takvinklar, glasade burspråk och materialval av hög klass är några saker som karaktäriserar projektet.

Det höga läget på Galärbacken kommer att ge de boende en härlig havsutsikt och redan innan byggstart är närmare 70 procent av bostadsrätterna sålda.

– Pegonia och Henrik Schultz har gjort ett gediget förarbete och vi är tacksamma för förtroendet att få vara med och förverkliga det här drömprojektet som kommer att lyfta Fjällbacka ytterligare, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Byggstart för BRF Falkegården i Fjällbacka kommer att ske under hösten 2023 och inflyttningen är planerad till andra kvartalet 2025.

Brf Falkegården kök
Brf Falkegården Fjällbacka vy
SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer