Brixly har fått i uppdrag av Kungälvs kommun att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

90 boenderum, tillhörande gemensamhetsytor och lokaler för hemtjänsten – allt kommer att inrymmas i den T-formade fastighet som kommer att utgöra Ängegärde Äldreboende som Brixly ska bygga i Kungälv.

Byggherre och beställare är Hemsö, hyresgäst blir Kungälvs kommun.

– Ett av våra ledbudskap är att vi bygger för människor och därför känns det väldigt bra att vi får vara med och bygga ett nytt och modernt äldreboende i Kungälv. Vi har sedan lång tid tillbaka haft ett lyckat samarbete med Hemsö och jag ser fram emot att tillsammans med dem skapa en plats där de äldre kommer att kunna trivas, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Ängegärde Äldreboende kommer att ligga en kilometer nordost om Kungälvs centrum och granne med Fridhems förskola.

(Illustrationerna kommer ifrån . what! Arkitektur).

2023 08 10 SKISS Enscape Angegarde aldreboende visualisering SH pergola ext what
2023 08 10 SKISS Enscape Aangegarde aldreboende visualisering SH pergola int what
SE FLER NYHETER
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag av Kungälvs kommun att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer
21 aug. 2023

Brixly bygger 30 lägenheter i Fjällbacka

På toppen av Galärbacken och mitt i idylliska Fjällbacka förenas det traditionella med det moderna. Brixly har fått uppdraget av Pegonia att bygga BRF Falkegården med 30 toppmoderna lägenheter.

Lär dig mer