Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

90 boenderum, tillhörande gemensamhetsytor och lokaler för hemtjänsten – allt kommer att inrymmas i den T-formade fastighet som kommer att utgöra Ängegärde Äldreboende som Brixly ska bygga i Kungälv.

Byggherre och beställare är Hemsö, hyresgäst blir Kungälvs kommun.

– Ett av våra ledbudskap är att vi bygger för människor och därför känns det väldigt bra att vi får vara med och bygga ett nytt och modernt äldreboende i Kungälv. Vi har sedan lång tid tillbaka haft ett lyckat samarbete med Hemsö och jag ser fram emot att tillsammans med dem skapa en plats där de äldre kommer att kunna trivas, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Ängegärde Äldreboende kommer att ligga en kilometer nordost om Kungälvs centrum och granne med Fridhems förskola.

SE FLER NYHETER
21 feb. 2024

Dags för byggstart i spännande återbruksprojekt

Utmaningen från det kommunala bostadsbolaget Poseidon var tydlig: Bygg om bottenplan i ett hus till lägenheter genom återbruk och minimal klimatpåverkan.

– Det är ett härligt och lärorikt projekt där vi måste lära oss att tänka annorlunda, säger Christian Bengtson, entreprenadchef på Brixly.

Lär dig mer
30 aug. 2023

Brixly fortsätter som partner till sensationsklubben

Brixly har varit en del av Utsiktens BK:s resa uppåt i seriesystemet och kommer att fortsätta som partner till klubben – oavsett vilken division de spelar i nästa år.

– Framgångarna på planen är oerhört roliga, men ännu viktigare är den insats klubben gör för samhället ute i Västra Frölunda, säger Markus Brink, vd på Brixly.

Lär dig mer
23 aug. 2023

Äldreboende i Kungälv byggs av Brixly

Brixly har fått i uppdrag att bygga ett nytt äldreboende i Kungälv. Byggstart sker under hösten och projektet ska vara färdigställt under slutet av 2025.

Lär dig mer