Lärande Bygg – Integration på riktigt

Kreativt tänkande och samverkan mellan Kungsbacka kommun, Brixly AB och Eksta Bostads AB har resulterat i att åtta elever studerade lärande bygg i Kungsbacka. Efter första årets framgång i “Lärande Bygg – integration på riktigt” togs beslutet att fortsätta med projektet och starta en ny utbildningsomgång för 2018-2019.

Utbildningen, som även erbjuder språkstöd, pågår under ett år och är förlagd på arbetsplats med minst 70% av tiden. Den ger goda möjligheter till arbete inom branschen eller till att studera vidare. För att säkra framtida kompetens behöver attraktionskraften till byggbranschen stimulera, något som detta projektet vill bidra med.

Omgång nummer två är igångsatt med tio nya elever. Av de som slutförde första utbildningen, har alla fått jobb – fyra personer hos Brixly AB, en hos Derome och en hos Ramirent. Brixly för dialoger med flera andra kommuner och hoppas kunna starta upp på flera orter inom kort.

Ett annat mål är att utbildningen ska leda till ökad integration och mångfald.

– Ett av våra prioriterade mål är att ta samhällsansvar. Vi vill vara med och bidra och vara en modern arbetsgivare med en mångfald som speglar samhället, säger Markus Brink, VD på Brixly AB.

Läs mer om projektet ”Lärande Bygg – Integration på riktigt” här.

Den 24 oktober 2019, har Göteborg stad skrivit en avsiktsförklaring med byggföretaget BRIXLY i syfte att aktivera ett rekryterings och jobbspårs program för socialt utsatta inom bygg. Läs PM:et här.

BRIXLY AB

Besöksadress: Alfagatan 9, 431 49 Mölndal
Postadress: Box 9252, 400 96 Göteborg
Telefon växel: 031-389 00 00
Organisationsnummer: 556351-9163

Pressmeddelande: Erlandsson Bygg AB blir Brixly